Gründer

Alenemamma og Online Kurs gründer

Denne dagen har vært en seig dag! 

Det er faktisk ikke alltid like greit å jobbe hjemmefra med en 2 åring som konstant krever oppmerksomhet. Idag har jeg revet meg i håret minst 20 ganger i fullstendig frustrasjon for at jeg ikke en gang har fått tid til å poste et tekst som skal planlegges på mine sosiale medier. Jaggu har mini krevd endel i dag. Jeg forstår det jo godt. 

Å være selvstendig næringsdrivende går i generasjoner. 
Min mormor var det frem til nylig, min mamma er det, jeg er det. 
Jeg husker når jeg var liten og mamma hele tiden var så opptatt. Jeg ble utalmodig, grinete og innimellom ørlite sur. Kjenner igjen tegnene til mini, jeg prøver å huske på det når jeg jobber når han er hjemme fra barnehagen. Det er derimot ikke lett – som gründer står det ekstremt mye på agendaen og aller helst skulle jeg lagt til et par timer ekstra i døgnet. Mye fordi jeg er en slik person som helst skulle vært ferdig med alt i går!  Og jeg må jo innrømme.. Å jobbe til sene natten er ikke å foretrekke lenger. (Nå er jeg kun 27) men av og til føles det ut som at jeg har levd mine yngre dager. Det er ingenting som er så deilig å kunne legge seg under dynen, lukke øynene og bare sove. Sove så lenge som overhode mulig – for man vet aldri når mini bestemmer seg for å stå opp.. Det kan f.eks være 05.00, slik det har vært de siste 4 nettene.  

Det er deilig når mini leker fint alene og gjør det lett for mamsen å holde ørlite fokus på dagens arbeidsoppgaver, de dagene han er hjemme fra barnehagen. For det er ikke slik at en gründer med høye ambisjoner kan ta seg fri, selv om mini har fri. 

Når det er sagt, så har jeg faktisk fått gjort mye – selv på en sutredag som i dag. Og lillegutt har det helt fint, leker fint alene når jeg endelig er ferdig med dagens to do’s og er superglad for at mamma skal igang med å bake kanel i svingene. Hurra meg hei. 

Og ja, til Januar, eller Februar, kommer mini til å gå fulltid i barnehagen. Det blir både spennende og rart på samme tid. Han lærer jo ufattelig mye de dagene han er der, men så er det jo også koselig å ha han hjemme (selv om det går utover arbeidsrutinene mine.) Jeg tror nok det blir best; 
1. Han får kost seg masse med andre barn og læring. Når han kommer hjem har han mamsen sin fulle attention. 
2. Jeg får jobbet meg ferdig og kan noen ganger hente han tidligere i bhg for å kose meg masse resten av ettermiddagen med han. 
Det er jo en vinn/vinn situasjon. 

Nå har jeg da fått prøvd deltid barnehage over en periode. 
Det er nok ikke så genialt som jeg skulle få det til å være, om man driver for seg selv i en oppbyggingsfase. Men det skal nytes ut året – så blir det noen endringer for både mor og barn. 

Har du barn fulltid i barnehage? 
Jobber du hjemmefra? 
Hvordan løser du det? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *