Gründer

En story fra ei Gründerdame

En datter, en mamma og en bestemor.


Mitt navn er Monica Rasmussen født i 1966 og er fra Sőrvågen i Lofoten. Min jobbkarriere startet da jeg var 7 âr. Jeg jobbet i rorbua til pappa og lærte meg hvordan jeg kunne sette kroker på linesnøret (fiskesnøret) og hvordan egne lina som skulle ut i havet, hvor fiskene skulle la seg friste av maten de fant på kroken (i endestykkene på lina.)
Jeg lærte da ogsâ å skjære tunge og hadde veldig bra inntekt, som bare barnet jeg var. Jeg likte â jobbe og var på bua sent og tidlig…mye ogsa på grunn av at jeg hadde selskap av mine større søsken (vi ble jo mange og 13 stk «arbeidshester» fikk samne lære som meg..

Det å jobbe,det skal man ikke lure seg unna. Så da ble det slik at jobbing ble en del av mitt liv og annen aktivitet måtte legges på hylla….Tro meg, jeg er glad for hva jeg lærte av arbeidsmoral og det kom godt med videre i livet. Min familie og meg hadde et par gode opphold i Rogaland og da dreide det seg om gårdsdrift og mye jobb ble tildelt oss barna, så fritid det kunne vi se langt etter… Vi hadde jo hverandre å leke sammen med!
Dro tilbake til lofoten til rorbua og fiske arbeid, barnepass og husarbeid.

Som 13 âring hadde jeg allerede mer enn 3 jobber utover hva som krevdes hjemme, hvor barnepass, egning, og tungeskjæring ble en daglig rutine. Sosialisering var fremdeles ikke et stort tema, vi var jo mange søsken samt en familie jeg holdt veldig av, noe jeg gjør den dag i dag. Jeg hadde mye ansvar ,men skjønte at jeg ikke lengre kunne stå over linstampen for mye, da ryggen begynte å streike. Så jeg begynte å jobbe på det lokale hotellet også som veverske, noe som ga meg den økonomi jeg trengte for â bygge opp under familieliv og barn.
Måtte jo planlegge tidlig og være godt beredt.

Jeg flyttett fra lofoten som 15 âring , da alene for å sjekke arbeids markedet i Sandnes og ble introduser for Naturik mitt første Aloe vera baserte Selskap, drevet av bla.a min kusine Alice Løland og som 17 âring flyttet jeg for godttil Sandnes.

Jeg startet min jobb i delikatesse og søkte meg inn på Sosial og helsefag linjen, videre Hjelpepleier linjen og fikk arbeids erfaring ved å jobbe på Geriatrisk avdeling/ demensavdeling samt psykiatrisk skjermet/ lukket avd (Dale pdykiatriske ) Samt Sentralsykehuset i Rogaland (Generell kirurgisk avdeling ) I tilleg til min jobb som hjelpepleier, fant jeg en stor intetesse for Hudpleiefaget og tenkte jeg måtte se nærmere på det og parralellt med min jobb valgte jeg å studere videre og utdannet meg til Hudterapeut, Fotterapeut, Såle-maker, Aroma terapeaut, Makeup artist, Spatherapaut, Og skaffet meg godt med kunskap da jeg i tilleg åpnet 3 avdelinger i Rogaland hvor all mi lære og kunnskap kom meg til gode.

Som 22 åring startet jeg som coach, hvor tema var Aloe Vera plantens unike egenskaper for hud og helse og jeg er frendeles overbevist. Jeg så tidlig at jeg måtte dele min kunnskap med andre og startet mine kurs innen produkt, hud og helse. Da jeg hadde min siste dag som student, fikk jeg en tlf fra min daværende lærer som ba meg komme til skolen, der var det noe lærerne ville gi meg. Og til min store overraskelse, fant jeg utstyr til en hel klinikk! Hva skal man tenke å si?

Jeg er fremdeles berørt av denne store gaven som min lærer dengang sa «Monica ikke la noen ansette deg, du skal vokse som sekvstendig og etablere deg på egen hånd.» Disse ordene er med meg hver dag og etter etablering av 6 klinikker, Spasentre og med Hud og Spa Academy for mange hundre deltakere over de siste 15 år, så vil jeg med full kraft i Januar 2019 tilby Scandinavia og verden forővrig, mitt konsept: Sunrize Online Spa Academy.

Og gleden er så stor, jeg glőder av pågangsmot og ser alkerede at listene fylles med sőkere. Starter først og fremst i Norge og tar det videre kontrollert og succesivt. Mer om oppstart og pensum får du ved å kontakte meg på Mail; Sunrize.holding@live.no
Mvh Gründer av Sunrize Online Spa Academy
Monica Rasmussen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *