Gründer

Er sosiale medier en eneste stor «selfie»?

Hva er meningen med sosiale medier, egentlig? 
Hvordan var det før og hvordan har det blitt? 

Sosiale medier er blitt hverdagen til billioner. Apper på telefonen, eller sosiale nettsider på pc-en som gjør verden til et litt mindre sted. Det startet for min del med at man skulle komme i kontakt med mennesker lettere, jeg tenkte når jeg lastet meg selv inn på Facebook at åh! Så gøy – nå kan jeg ha kontakt med familie og venner over hele landet. Så utrolig fint.
…13 år senere spør jeg meg selv; hvor ofte prater jeg egentlig med min familie og mine venner over fb? Det har endt opp med at jeg har mest kontakt med de nærmeste uansett – fordi vi har alle vårt. Og vi har alle nok å henge fingra i. 

På de siste 13 årene har sosiale medier endret seg drastisk. 
Det har gått fra å være et sted hvor man poster koselige meldinger på hverandres Facebook vegg, til dele viktige nyhetsartikler. Det har blitt et slags sted hvor man kan stå sammen for ting man brenner for, og på samme tid et sted hvor man kan finne voksne som mobber åpenlyst.. Vi kaller det nett-troll. Sosiale medier har gått fra å kun ha kontakt med de nærmeste, til å åpne opp for hele verden. Og hvorfor har det blitt slik? Ligger det tanker bak? 

I 2018 blir sosiale medier mest brukt for å skape en viss innflytelse på publikumet. Den vanlige mannen og damen i gata har skjønt at sosiale medier kan være en kanal hvor man gjør en forskjell på et eller annet vis. Det er et hav av forbilder innen alle sjangre. Når man er innom Instagram så sjekker man gjerne ut forskjellige Instagram profiler fordi de kommer med et budskap som treffer. De har løsninger på problemer du besitter. De inspirerer. De motiverer. De deler noe som en kan kjenne seg igjen i, hvor man ikke føler seg alene. 

Ja, det kan være mange familie-bilder. Og mange profiler med det «perfekte» livet.
Men livet er ikke som på bilder. Det er ups og det er Downs. Alle har sitt! 
Jeg tenker uansett at det er fint at man fokuserer på det positive på sosiale medier. Positivitet inspirerer mer enn hva negativitet gjør. Og det er jo bedre at noen forlater dine sosiale medier med en god følelse, enn en dårlig følelse. 

Og siden billioner oppholder seg på de sosiale mediene, har man også skjønt at man kan drive business online ved å  markedsføre seg til alle døgnets tider globalt. 
Det er plutselig en verden med uendelige muligheter, som kan total forandre livsstilen til dem som ønsker det. 
Det er ingen LETT oppgave, det kreves sitt – men det er også verdt det. 

Så ja, SOME har forandret seg med tidene. Og det er bare begynnelsen.
Hva bruker du sosiale medier til? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *