GründerMamma+Entreprenør

Livet som mammagründer

Et innlegg som viser mammalivet og gründerlivet kombinert.

Etter 10 år i bransjen som gründer og 2,5 år som mamma og aleneforsørger attpåtil, har jeg fått erfare både ups and downs i rollen som det jeg så fint kaller mammagründer.

Jeg kan vel starte med å si at, Nei, det er ikke bare en dans på roser. Men man får det til, fordi det er et hvorfor inni der. Hvorfor gjør jeg som jeg gjør?

Fordi jeg vil ha muligheten til å velge. Jeg vil ha muligheten til å hente mini tidligere fra barnehagen, og levere han senere neste morgen (hvis jeg kan). Jeg vil ha muligheten til å booke en ferie når som helst på året (når jeg har nådd målene mine) uten å være fastlåst fordi andre er avhengig av meg. Jeg vil kunne bruke god tid på å bli frisk, når jeg er syk, eller være hjemme med mini som kanskje er syk uten problemet «Kommer jeg til å finne barnevakt, nå?» og uten å få dårlig samvittighet, eller en følelse av at jeg ikke strekker godt nok til andre steder.
Jeg vil ha muligheten til å velge hvordan jeg skal leve; og det valget får jeg som selvstendig næringsdrivende.

Når det er sagt, så betyr ikke det at jeg kan hente Leon tidlig hver dag i bhg, eller levere han seint hver dag. Neida, tvert imot. Jeg trenger 8 timer arbeid, jeg også. Og jeg liker rutinen ved å jobbe på morgenen, istedet for kvelden. Kveldene blir gjerne brukt til jobb om jeg ikke har rukket å bli ferdig på dagtid, om ikke gjør jeg ting som får meg til å koble av; serier/film, sying, tegning, synge, være kreativ.

Kjæresten min bor i Alta, men han flytter sørover så fort han får seg en jobb her i Skien. Det blir utrolig fint, da kan vi dele kveldene sammen. Og så blir det uvant. Jeg har bodd alene i mange år, og jeg har vært alene med Leon Nathaniel fra jeg var gravid. (Han er hos pappen sin annenhver helg, og vi har et knallbra samarbeid, og det er jeg så takknemlig for.) Ja, det blir uvant med samboer, men det blir så vanvittig fint også. Jeg gleder meg til å dele hverdagen med mannen i mitt liv.

Når alt kommer til alt, handler mammagründer tilværelsen om å legge tilrette og skape gode gründer og mamma vaner.

F.eks; Når leon er hjemme, har han fullt fokus. Jeg er ikke på PC, jeg spiser med han, leker med han, og har det kjekt med sønnen min. Når han er i barnehagen, eller sover, gjør jeg min greie. Jeg jobber, jeg er kreativ, jeg ser serier, jeg jobber litt til. (Mest av alt fordi jeg syntes det er innmari kjekt. Som f.eks nå, når jeg skriver dette blogginnlegget. Det var egentlig ikke noe jeg skulle gjøre før på Torsdag -Idag er det Mandag – men så fant jeg endel inspirasjon og da er det bedre å gjøre, enn å la det ligge. )

Min morgen ser slik ut:

07-08.00 (frokost, stelle oss, ta det rolig på morgenen)
08.00-08.30 (Vi går hver dag til bhg, og gjerne sammen med vårt flotte vennepar i nabohuset)
09.00 (Jeg er som regel alltid hjemme igjen til kl 09.00, og har gjerne da også rukket å handle litt mat i butikken.)
09.00-15.30 (6,5 timer med effektivt arbeid, utvikling, mindsetting. Men ofte holder det ikke med 6,5 timer.)
15.30-16.15 (Jeg har fått hentet mini i bhg, vi trasker hjemover, handler middag om jeg ikke har gjort det i forveien, og har god tid hjemover.)
16.15-18.30 (Her har vi full fokus på familietid. Middag, evt kvelds, barne tv, vi facetimer innimellom kjæresten i Alta, eller annen familie, mini er i seng innen 18.30 hver eneste kveld. Da synger vi og koser oss i noen minutter)
18.30-22.30/23.30 (Dette er min tid. Jeg jobber litt ekstra, ser serie, har spa-tid, eller gjør andre kreative ting. Hender noen ganger at klokken blir 00.30 også, men jeg prøver å legge meg tidligere. haha)

Og der har dere det. Min gründerhverdag.
I helgene når jeg har mini jobbes det svært lite, og det hender vi farter rundt til familie og nyter nuet.

Nå, så er det ikke alltid alt går i boks. Er man syk, (skikkelig syk) må jobben sidelegges. Helsa og familie kommer alltid først. Så kanskje en lanseringsperiode ikke går som planlagt, eller man ikke er like nøye som det forventes at en skal være.

Gründertilværelsen er ikke rosenrødt, men det blir slik du velger at det skal være. Og noen ganger må man bare godta at noen dager er bedre enn andre. Det er lov å være i dritthumør, det er lov å ha en trassig 2,5 åring i hus, det er lov å være sliten.

Så kommer man seg opp igjen, drar på seg humøret og gjør ting som man vet gjør bra for hodet, tankesettet, kroppen og helsa. F.eks så lytter man til podcaster man digger, eller så tar man seg en joggetur, eller 20 minutter yoga på matta i stua. Det er viktig at man som gründer ikke gir opp når det blir tøft. Gir man opp, vinner man ikke heller.

Det hjelper derfor med sterke hvorfor.

Hvis du syntes det er vanskelig å kombinere gründertilværelsen og mammarollen, så inviterer jeg deg med på mitt 7 dagers gratiskurs. Du vil i løpet av 7 dager lære deg hvordan finne hvorforet ditt, og jeg hjelper deg back to Basic, på samme tid som at du får oppskriften på hvordan få flere kunder online.

Sjekk ut gratiskurset her, kjære deg.

Vi høres plutselig, vi to,

-Alice H.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *