BusinesstipsGründer

Hva funker IKKE for en gründer på Instagram?

God Søndag. Vet du hva! Nå har jeg lang og god erfaring med Instagram. 

Hva funker, og hva funker ikke? 

Idag skal vi ha fokus på hva som ikke funker. 
10 ting å ta hensyn til om du skal bygge business over Instagram: 

Er du klar? 

1. En rotete feed gir ikke et godt første inntrykk. Feeden din er et slags butikkvindu. Eller en slags story; din helt unike story. 

2. En bio uten god beskrivelse ovenfor hva du gjør, vil ikke bli forstått av din idealkunde. Og nå snakker vi brandet ditt. Du må være klokkeklar i hva du gjør. Den første setningen bør vise idealkunden hvilke transformasjon hun eller han får ved å følge deg videre. Altså; hvilke resultater er det du hjelper andre til? Få det opp i bioen. Vær klokkeklar!

3. Puzzlefeed og Rainbowfeed funker dårlig om man skal bygge business, erfaringsmessig. Det får ikke nok engasjement. Det er helt klart superlekkert å se på, og veldig gøy å lage for en kreativ sjel, men om det er like smart for å bygge opp instagrammen – nja, Instagram startet med rene, flotte, lyse bilder – i god kvalitet. Noen ganger er det greit å ikke gå vekk fra det som faktisk allerede funker. 

4. Det funker ikke å bare dele bilder, uten å engasjere seg tilbake. Du må faktisk sette av tid til å kommentere, like, dele og engasjere på de måtene som Instagram tilbyr, om du skal få god nok reach i innleggene dine. Og ihvertfall hvis du skal knytte trofaste følgere og skape tillit. 

5. Skal du konvertere følgere, kan du ikke poste bilder av katta til bestemor. Det har ingenting med businessen din å gjøre, og det vil ikke skape trafikk til dine nettsider. Med andre ord, ikke gå vekk fra brandet ditt. 

6. Avfølge for å få flere følgere, dårlig strategi. Jeg får mange følgere om dagen, og mange følgere melder seg av et par dager etterpå. Dette er en strategi for å få flere følgere. Og til en viss grad funker det – men skal du nå ut til idealkunden din er dette absolutt ikke den rette måten å jobbe på. Hva er vitsen med å waiste tid til å følge gud og enhver mann, for så å waiste tid på å avfølge dem, og som et resultat av det; ikke få det engasjementet du ønsker – fordi ingen av dem egentlig er dine idealkunder? Naahh… Gjør heller jobben, kjære deg. Det vet jeg funker. 

7. Du trenger ikke å være helt lik én som har klart det før. Tvert imot. Vær unik. Finn din unike stemme – det er dette som gjør at dine idealkunder faktisk blir dine kunder. 

8. Teksten i bildene dine er sykt viktige. Spesielt om du skal konvertere følgere til potensielle kunder. Unngå korte tekster som ikke engasjerer. Du må skape nysgjerrighet, du må skape engasjement, du må veilede de til sidene dine. 

9. Å være selgete på instagram selger ikke. Nope. Fokuser heller på hvilke verdi du kan gi gratis, som gir mening for idealkundene dine og gjerne et par aha opplevelser. 

Hva er egentlig selgete? 
Selgete er når du poster produktbilder/tjenestebilder, og f.eks sier; «disse kan du handle av meg, link i bio» Eller snakker om hva du gjør og hvordan du kan hjelpe andre. *salesy alarm*

Å selge uten å være selgete er å: 
– Dele erfaringer
– Dele tips og verdi
– Dele stories
– Dele tilbakemeldinger

TIPS: Tenk 80-20% regelen. 80% ikke selgete informasjon, 20% informasjon om hva du tilbyr og hvordan det funker. F.eks i løpet av en uke. 

Missforstå meg rett; Du driver jo en business, du skal jo selge. Jeg ELSKERsalg! Men, det er måten man gjør det på. Og spesielt på sosiale medier; hvor alt er såååå tilgjengelig for alle. 
Folk blir rett og slett drittlei, så vi som driver business må sørge for å gi MER verdi, enn salg, for at idealkundene skal virkelig sette pris på det du gjør, bli kjent med deg og tro på det du driver med. 

10. Til slutt; du vil faktisk spare tid ved å planlegge instagrammen din 1 gang i uken, eller annenhver uke. Pluss det er mye enklere å ha en oversikt på hvordan du skal bygge opp dagene dine. Planlegging er veien å gå, om du virkelig vil lykkes. Uten en plan, hvor skal du da.. liksom? Jeg er storfan avplanoly.com på pc-en. Syntes det er greiere enn på mobilen.  

Dett var dett. 
Håper du finner din unike stemme på Instagram, og gjør det enkelt. Det enkle er ofte det beste, tro det eller ei. 

Håper du får en nydelig Søndag. 
Btw, sjekk gjerne ut hjemmesiden min, den har fått en liten overhaling siden sist! 

www.alicehamran.no

Mange klemmer, 
Alice H. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *