BusinesstipsGründer

Dette trenger du under en photoshoot

Om du stadig oppdaterer dine sosiale profiler med nye bilder, er det jo også viktig med påfyll. Kanskje du også vurderer et nytt «design» på brandet ditt? Da kan det være kjekt å ta ei litta photoshoot i ny og ne.

I dag var det en fin (litt kald) dag å ta en photoshoot ute på. Tåken var tykk, endene plasket i vannet. Brygga var tom. Så da trasket jeg ned fra mitt Casa til elven og benyttet den gode sjansen jeg hadde til å få knipset litt bilder. Så hva tar jeg med meg?

I denne omgang ingen skift, ettersom at det var bikkjekaldt ute. Det jeg derimot tok med meg ned til brygga var følgende:

Kamerastativ, speilreflex, mobil, en notatbok i gull, og meg selv i et outfit jeg ville bruke.

Nå… Det er ikke alltid det er så greit å ta bilder aleine. Man må stille inn riktig zoom, blenderåpning osv., ta på selvutløser (har man kontroll til kameraet går det mye enklere)

Men, har man god tid, kan man få knipset mange bilder. Og det er trikset! Knips så mange bilder som mulig, i flere forskjellige outfit’s på én dag. Slik at du har bilder du kan bruke i lang tid fremover. TIPS: Ta bilder ute i dagslys.

Idag var det skikkelig kul tåke ute, så jeg følte for å ta en skikkelig shoot.

Prøv forskjellige stillinger. Ta bilder langt i fra, og veldig nært. Ta portrett og landskap.
Bruk rekvisitter som f.eks denne gullboken, eller noe annet du vil bruke i markedsføring.
Jeg bruker skrivebok fordi det er noe jeg stadig bruker selv når jeg jobber f.eks.

Bildene jeg tar bruker jeg til min instagramkonto og til branding av Millennials Masterclass. Les mer om Millennials Masterclass her.

Så kommer vi til redigering…..

Bildene over er jo langt i fra rett fra shooten. Bildene over er lettere redigert. Jeg skal vise deg hva jeg mener med det!

Som du ser.. Til venstre er bildene veldig mørke, og ikke noe særlig å bruke i markedsføring. Det trenger å lysnes og få frem de flotte fargene i skjerfet. (Som også er farger jeg har i logoen min.)

Det eneste jeg pleier å gjøre er å lysne opp bildene i lightroom. Lightroom kan du laste ned på telefonen, eller kjøpe å ha på pc-en. Jeg lysner bildene med det vi kaller «Exposure». Så tar jeg opp kontrasten litt.
Jeg forsterker også highlights ørlite, for å få det hvite enda hvitere. F.eks frosten som sitter fast i plankene.
Når det er gjort, tar jeg opp «clarity» altså klarhet i bildene. Dette vises ved at bildene får klarere og merkbare streker/former i bildet. Så tar jeg opp både Vibrance og Saturations i bildet for å skape de sterke og varme fargene. Som du ser har det påvirket både brune, røde og blå toner i bildet.

Nå, alle disse innstillingene finner du inne i lightrom, og det ser slik ut:

Dette er da innstillingene jeg har brukt på bildene over.

Så, du trenger ikke å ta med deg mye for å ta masse bilder. Og du trenger ikke en «pro» fotograf. Men det kan derimot være lurt å ta med deg ei venninne som kan hjelpe deg knipse bildene. Så har du en kul nabo, ei venninne som gledelig vil hjelpe mot at hun også får tatt noen bilder (såklart) eller kanskje en i slekta som studerer photo – media og kommunikasjon?

Du kan også bli kjent med noen som driver business i samme by, og bytte phototjenester! Why not?

Så, pleier du å ta gode bilder ute, veldig lettvint? Del gjerne med meg i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *