BusinesstipsGründerNyheter

Guess what!?

Jeg har åpnet nettshoppen, 3 uker før tiden!

Dette vil nettbutikken min inneholde

Jeg vil fremmover legge ut flere spennende virtuelle produkter som vil kunne bidra for deg innen markedsføring, branding, planlegging, målsetting, salg m.m

Foreløpig ligger min geniale og effektive instagram planlegger ute – og med den vil du ALDRI gå tom for poste-ideer, i tillegg til å få på plass en strategi iht hva du faktisk poster. Få mål og mening med det du gjør. Den effektive instagram planleggeren hjelper deg igang.

Du har allerede tilgang til nettbutikken både i menyen over og i sidemenyen her på bloggen. Sånn, i tilfelle du vil ta en titt.

Med en nettbutikk kan du gi enda mer verdi til idealkundene dine, i tillegg til å tilby andre produkter ved siden av det du gjør pr dags dato.

Hvordan kan du lage din egen nettbutikk?

Det trenger nemlig ikke å være så himla komplisert. Så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om det i dagens innlegg.

Det første man må finne ut av, er hva man faktisk skal selge i nettbutikken sin. Det kan være at du kanskje vurderer å ta hobbyen din «the next level», lager du smykker? Redesigner du ting? Strikker du? Eller kanskje du har en liten kunstner i deg og vil selge det du skaper? Null stress, alt er mulig!

Du kan også lage virtuelle produkter, slik som det jeg gjør. Rett og slett skape noe du vet at andre vil ha bruk for. Hvem er den ideelle kunden din? Det er jo spørsmålet da.

Selve nettbutikken din kan du lage på forskjellige måter. Via WordPress & woocomerce, (det er btw litt mer avansert, og var i utgangspunktet planen min, men jeg droppet det.) eller newkajabi for eksempel. Jeg har derimot laget nettbutikken min via webhosten jeg har domenet mitt på. One.com.
Og noe så enkelt og greit!

Når jeg lager virtuelle produkter, lager jeg også designet på bildene som skal vises i nettbutikken. Og til det bruker jeg kun Canva til. Faktisk, så bruker jeg canva til så utrolig mye. Jeg designer omtrent alt jeg lager i Canva, sett vekk fra Lightroom som jeg bruker til bildene jeg poster i Instagram feeden min.

Jeg lager bl.a slike bilder som markedsfører Millennials Masterclass i Canva. Det å designe egne bilder, tar helt klart tid. Men det er også verdt det, syntes jeg!

Steg for steg til egen nettbutikk

 1. Finn ut hva du ønsker å tilby i nettbutikken din
 2. Få på plass ett eller flere produkter, slik at du kan åpne nettbutikken din med faktiske produkter i (virtuell eller som kan sendes til kunden i posten)
 3. Lag vilkår hvis det er spesielle ting du vil at kunden skal vite, ved å handle hos deg
 4. Finn et program du kan lage nettbutikken din i. Jeg kan varmt anbefale one.com (fordi jeg har selv domenet mitt der, og nettsiden min er også «mamma-siden» til medlemsportalen Millennials Masterclass som er i wordpress.) One.com har altså mer enn bare ett domene, verdt å sjekke ut. (ps. Dette er ingen reklame, jeg markedsfører fordi jeg er fornøyd. Rett og slett.) Men, jeg vet om flere som f.eks lager nettsider, portaler og annet i New Kajabi, samt WordPress og andre geniale steder.
 5. Ha fullstendig oversikt over hva du får inn og hva som går ut. Før et regnskap og bruk et regnskaps program eller regnskapsfører når du ser at det begynner å bli en bra omsetning. Når du har hatt 50.000,- kr i omsetning er du regnskapspliktig, mva pliktig mm, så da må du ha et enkeltmannsforetak på plass.
 6. Har du mva pliktige produkter? Og skal du ha frakt? Dette må du evt sette deg mer inn i.

Hvorfor drive nettbutikk?

Det trenger ikke nødvendigvis være ditt hovedprodukt, men det kan være en kjekk bi-inntekt. Så om du likevel er gründer, og har produkter som kan hjelpe andre, men vil selge mer effektivt – da kan nettbutikk være løsningen. Dessuten er det kult at du har produkter på hjemmesiden som er lett tilgjengelige. Er du ikke enig?

Hvordan markedsfører man butikken sin?

Det er som med all annen markedsføring online; det skal ikke være salesy, men ønsket.
What the heck is the meaning with that, kan det jo hende du tenker? Eller så er du kanskje allerede godt kjent med at vi ikke liker å bli solgt til, men vi elsker å kjøpe.. Kanskje du til og med kjenner deg igjen i nettopp det?

Jeg er fan av å gi verdi, foran å være salesy. Det å være salesy betyr at du hele tiden pusher salg og produkter på folk. Det som derimot ikke er så salesy er å vise hvem DU er, hva DU står for, dine verdier, ditt brand.
I tillegg digger folk behind the scenes. Altså, hvordan ser en dag på kontoret ut for deg?

Jeg kjøper ikke produkter av deg, før jeg har skjønt at du er ei jeg kan stole på. (Get it?) Derfor er det så enormt viktig å gi mer enn du forventer i retur.

Så for å vise deg hvordan du markedsfører butikken din uten å være salesy, kan du teste ut følgende:
– Snakk til én person. Din idealkunde (får ikke sagt det nok)
– Løs vedkommendes problemer (for free) ved å gi gratis verdi over sosiale medier. Som gode tekster i bildene på instagram, eller spennende stories hvor du deler mer og gir aha opplevelser.
– Ha CTA-er på det du poster og deler. En CTA kan være å be følgerene kommentere i kommentarfeltet, eller f.eks sjekke ut hjemmesiden din for flere tips. «Link i BIO».

Det er dessuten superviktig å kanalisere følgerene dine på egne kanaler. Skal jeg fortelle deg hvorfor?

Du eier ikke instagram, facebook, pinterest, snapchat, twitter, linkedin, eller noen andre medier… Du eier kun din egen hjemmeside, og din egen blogg.

Så om det noen gang skulle skje noe med de nevnte sosiale mediene ovenfor, kan du jo alltids trøste deg med at følgerne dine vet hvor de finner deg. De vet at du har en egen blogg, eller en egen nettside. Og der har du kontrollen.

Så da er spørsmålet mitt… Driver du nettbutikk? Eller skulle du ønske du drev en nettbutikk?
Del gjerne med meg i kommentarfeltet, under. Ha en fin kveld, kjære deg!

4 kommentarer om “Guess what!?

 1. Ja, jeg har nettbutikk som jeg ikke for fart på. Selger en god del lokalt, men det er ikke det jeg vil oppnå med hjemmesiden. Siden er under oppbygging – bør få med noe om meg selv – men hva søren skal det være….:-) har en liten plan – men så er det bilder, hvordan skal jeg fremstå som holder meg litt igjen

  1. Spennende! Da kommer det veldig an på hva målet ditt med nettbutikken er.
   Hvordan du ønsker å fremstå – er jo endel av det generelle brandet ditt. Hvem vil du være for dine følgere?
   Hvilke energi vil du utstråle, hva vil du at de skal tenke når de titter innom nettbutikken din?
   Tenker at «om Deg» handler om hvem du er og hvordan du startet firmaet ditt/butikken din, og hva dine fremtidige mål er. Din story!
   Masse lykke til <3

 2. Så gøy! ? og interessant innlegg!
  Grattis med nettbutikk! Jeg hadde det før, brukte da Tictail (men tror det er lagt ned nå).
  Og kommer til å starte opp igjen når ting ligger til rette for det.
  Ender nok med å bruke Squarespace sin utgave siden jeg har bloggen min der.

  1. Tusen takk for tilbakemeldingen din ? Spennende, det er veldig kjekt å ha en platform der man kan kombinere blogg og butikk. Det er genialt. Hva drev du med før? Og hva driver du med i dag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *