BusinesstipsVideoer

5 tips til hvordan lage kule og kreative videoer!

Nå er det snart 30 dagers video utfordring på G og jeg har noen tips på lager som jeg tenkte jeg kunne dele med deg!

På mandag starter vi 30 dagers video utfordringen, om du ikke allerede er med, kan du melde deg på HER.

I den anledning, tenkte jeg at jeg skulle dele med deg noen gode tips til hvordan lage gode videoer. Føler du at det er ubehagelig å stå å prate på video, er det fordi du er redd for hva folk tenker, eller fordi du ikke føler du har kunnskap nok om hvordan lage en god video? Del gjerne med meg i kommentarfeltet nederst.

 • Videokamera
  Det første vi kan snakke om er selve video kameraet. Du trenger ikke fancy utstyr til mangfoldige tusen kroner. I dag er mobilkamera mer enn godt nok og jeg bruker bare mobilkamera til filmer på f.eks Instagram. Så bruker jeg speilreflex kameraet mitt til alle andre type filmer. Og har man ikke stativ til telefonen, kan man lage sitt eget stativ av bøker, boller og alt annet kreative shit man finner liggende rundt. Haha, du skal se mine kreative påfunn innimellom. Det er ikke alltid mitt lille telefon stativ er godt nok, så da tyr jeg til andre og litt artige løsninger. Skal du foresten kjøpe stativ, kan du få dette billig på Wish, Clas Ohlson osv.
 • Lys/lyd
  Videre tenkte jeg å snakke litt om Lys. Oftest pleier jeg å filme på dagtid når det er lyst ute. Jeg plasserer mobilen eller speilreflex kameraet ved vinduet eller i selve vinduskarmen for best lyst. (Når jeg har photoshoot pleier jeg ofte å ta den ute!) Det finnes såklart også andre alternativer. Jeg har bl.a kjøpt en slik lampe fra Wish, som jeg venter spent på. Funker den tro? Det skal dere få en update på når den kommer. Om den ikke skulle funke, er det ikke så fryktelig stor investering at det gjør noe.
  Ang lyd vil jeg anbefale en mic du kan koble til telefonen eller kameraet ditt. (Da slipper du mye skurr på lyden) et annet tips er å dempe støy i filmen når du redigerer den.
 • Bakgrunn
  Jeg har også fikset meg en bakgrunn / Back drop fra samme nettbutikk. Det blir spennende å teste ut. Aller helst anbefaler jeg rene bakgrunner, og godt lys. Skal du filme i stuen, rydd og gjør «filmsettet» klart. Du kan fint pynte med en fin og grønn innplante, eller kanskje noen kule bilder. Bakgrunn skaper stemning i bildet, så her gjelder det bare å være kreativ.
 • Tekst
  ca 80% av filmene som blir sett på facebook er med lyden av!
  Og det betyr at du må tekste filmene dine for at folk skal få med seg budskapet. Dette kan gjøres i alle film redigerings apper og programmer. Det trenger ikke å være tekst hele veien, men nok til at man forstår hva det handler om.
 • Redigerings app
  Sist men ikke minst anbefaler jeg tidenes redigeringsapp på telefonen; «Inshot». Den er helt genial, og når man har prøvd seg litt frem med appen, er det så utrolig mye man kan gjøre med den.
  Først og fremst; klippe, lime, redigere, legge på filter, farger, emojier, tekst, lyd, m.m
  Du kan lage de mest interessante filmene i denne appen. Instagram filmen under er laget i Inshot.
  Siden jeg har mac, bruker jeg bare iMovie når jeg redigerer filmer fra speilreflex kameraet. Det funker helt greit, er litt knokete med tekstmuligheter, men det funker helt ok.

Nå, hva med deg? Er du med på video utfordringen, eller rocker du på film allerede?
Del gjerne instagram kontoen din med meg under, så høres vi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *